Evlâd-ı Fâtihân’ın Asâkir-i Mansûre-i Muhammediyye Ordusuna İlhakı İçin Yapılan Çalışmalar - Özcan, Abdülkadir (Marmara Üniversitesi, 2008)
Kuruluş yıllarından itibaren Osmanlı hükümdarları fethedilen yerlerde zorunlu iskan politikası uygulamışlar, boylece bu yerlerin kalıcı memleket topragı olmasını sağlamışlardır.