İş Yerinin veya Bir Bölümünün Devri, Sonuçları ve Diğer Üçlü İş İlişkileriyle Karşılaştırılması - Uzun, Pınar (Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, 2013)
Yaşanan ekonomik gelişmelerle birlikte, birçok işletme yapısında deği-şiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler şirket birleşmeleri, bölünme-leri şeklinde olabileceği gibi işverenlerin işletmelerini başka işverenlere devretmesi yoluyla da gerçekleşmektedir. İşletme yapısındaki söz konusu değişimler, ekonomik açıdan daha büyük girişimlerde bulunabilme yetene-ğine sahip olma ihtiyacından doğmakla birlikte, mali zorluk yaşayan işletme-lerin kurtulması amacından da kaynaklanabilir1. Bu durumdan öncelikli etki-lenecek taraf kuşkusuz ki işçiler olacaktır.