El Rehabilitasyon Sistemleri için Akıllı Eldiven Uygulaması - Akın, Hakan; Bal, Abdullah; Başpınar, Ulvi (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Biyomedikal Elektronik Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2017)
Dünya nüfusunda ki ortalama yaş ömrünün artışına paralel olarak rehabilitasyon ihtiyacı duyan hasta sayısı artış göstermektedir. Rehabilitasyon tedavisi gören kişilerin kendi ev ortamında rehabilitasyon hizmeti alması ve sürecin doktor tarafından takip edilebilir olması hem hastalar hem de doktorlar tarafından tercih edilmektedir. Yapılan bu çalışmada el rehabilitasyon sistemlerinde kullanılmak üzere bir akıllı eldiven tasarımı ve bilgisayar ortamında hastanın kendi el hareketlerini görebileceği bir simülasyon yazılımı gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma el rehabilitasyon sistemi için bir ön çalışmadır. Çalışmada el parmaklarındaki bükülme açılarını bir eldiven üzerine yerleştirilmiş algılayıcılar yardımıyla algılayıp ölçen ve ölçülen sinyali bir mikro denetleyicide ön işlemden geçirdikten sonra mavidiş modülü yardımıyla kablosuz olarak bilgisayara aktaran donanım tasarlanmıştır. Eldivenden alınan bilgiler ile bilgisayar ortamında bir el simülasyonu eşzamanlı olarak hareket ettirilmiştir.