Cemal Şakar’ın Öykülerinde Yapı ve Tema - Bulut, Sümeyye (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2019)
1982’den bu yana Türk öykücülüğünün önemli bir temsilcisi olan Cemal Şakar, günümüzde de eserler vermeye devam etmektedir. Şakar’ın bugüne kadar on bir öykü, yedi deneme/inceleme/eleştiri, bir söyleşi ve iki edisyon olmak üzere toplam yirmi bir eseri bulunmaktadır. Cemal Şakar’ın öyküleri üzerine tematik ve biçimsel yapıyı ayrıntılı olarak ele alan bir tez çalışması bulunmamaktadır. Bu sebeple Şakar’ın öyküleri bütün yönleriyle incelenmeye çalışılmıştır.

Summary since 1982 Cemal Şakar, the most important representitive of Turkish storytelling, has continued to contribute with his work in this day and age. Till this day Şakar has had twenty one works in total including eleven stories, seven essays/reviews/criticisms, one interview and two editions.There is no thesis that elaborately handles the tematic and figural structure of Cemal Şakar's stories. That's why Şakar's stories were tried to be examined in all aspects.
Structure and themes of Cema Şakar's short stories