İbn Mada 'nın Arap Dilindeki Amil Nazariyesine Yönelik Eleştirileri - Bulut, Ali (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 2006)
Bu makalenin amacı, Endülüslüi bir dilci olan İbn Mada'nın nahiv ilminin temel taşlarından birini teşkil eden amil nazariyesine yönelik eleştirilerinin incelenip değerlendirilmesidir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bolümde müellifin biyografisi verilmiş, ikinci bölümde de amil nazariyesi kısaca açıklanmıştır. Makalenin ana kısmını oluşturan üçüncü bölümde ise İbn Mada'nın bu nazariyeye yönelik eleştirileri, çağdaş dilcilerin görüşleri ışığı altında incelenerek değerlendirilmiştir.
The Critiques of İbn Mada Towards The Theory of 'Amil in The Arabic Language
Keywords: İbn Mada; Endülüs; Amil nazariyesi; Nahiv