II. Mahmud'un Yurt İçi Gezileri - Özcan, Abdülkadir (Türk Tarih Kurumu, 1994)
Osmanlı tarihinin en bunalımlı yıllarında cilus eden II. Mahmud'un saltanat dönemi, Türk inkilap tarihi bakımından önemli değişikliklerin yapıldığı bir devirdir.