T. S. Eliot’ın Paul Valéry’yi “Takdim”i - Can, Adem (FSM Vakıf Üniversitesi, 2015)
Bu yazı Paul Valéry’nin meşhur The Art of Poetry adlı eserinin İngilizce tercümesine T. S. Eliot’ın yazdığı takdim yazısıdır. Yazıda Valéry’nin poetik düşüncesi değerlendirilmiştir. Bu poetikanın kaynakları ve tekâmülü üzerinde durulmaktadır. Şairin şiiri ile şiir düşüncesi arasındaki ilgi belirlenir. Valéry’nin poetik düşünceye katkısı tenkit edilmekte ve saf şiire varan düşünce çözümlenmeye çalışılmaktadır. Modern şiir ve poetikanın kurucularından olan iki önemli ismin biri diğerini taktim ederken şiirin önemli meselelerine temas edilmektedir.
Introduction” of The Art of Poteri
Keywords: Valéry; Eliot; Şiir Sanatı; Poetika; Saf Şiir; Valéry; Eliot; Poetry; Poetic; Pure Poetry