Uluslararası Itrî Sempozyumu, 23-24 Kasım 2012 - Çetinkaya, Yalçın (FSM Vakıf Üniversitesi, 2013)
23-24 Kasım 2012 tarihleri, mûsikîmiz açısından oldukça önemli tarihler olarak hatırlanacak. Çünkü bu tarihlerde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nce “Uluslararası Itrî Sempozyumu” düzenlenmişti. Sempozyuma yerli ve yabancı 28 müzikbilimci ve araştırmacı katılarak Itrî ile ilgili tebliğler sundu, bazı yeni bilgi ve belgeleri bu sempozyumda açıklama imkânı buldu. UNESCO tarafından 2012 yılının “Itrî Yılı” olarak kabul edilmesinin ardından FSMVÜ MEDİT tarafından tasarlanan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül beyefendinin yüksek himâyelerinde gerçekleştirilen Uluslararası Itrî Sempozyumu, çok sayıda akademisyen, kültür tarihçisi, müzikbilimci ve araştırmacıyı biraraya getirdi.
Keywords: Itrî; Musıkî; Tasavvuf; Sempozyum; Turkish Classical Music; Sufism; Symposium