Güneşli Su Isıtıcılarının Projelendirilmesi - Arınç, Ümit Doğay (Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği, 1985)
Türkiye'nin ortalama güneşleme süresi 2640 h/yıl ve toplam güneş ışınımı şiddeti yıllık ortalaması 290 W/m2 dir. Bu kadar yüksek güneş enerjisi potansiyeli ile yurdumuz Avrupa'nın en şanslı ülkesi durumundadır. Güneş enerjisinin düşük sıcaklıkta yararlanma alanlarının başında "Güneşli Su Isıtıcıları" gelmektedir. Ortalama güneşlenme süresi 1500 h/yıl olan Avrupa ülkelerinde güneşli su ısıtıcılarının kullanımı halka özendirilmekte ve mali destek sağlamaktadır. Bu tebliğde güneşli su ısıtıcılarının ön projelendirilmesi ile ilgili temel bilgiler verilmiş ve konu bir örnekle açıklanmıştır.