Şakir Gözütok, İslam’ın Altın Çağında İlim - Arslan, Sami (FSM Vakıf Üniversitesi, 2013)
İsimlerin vâzıının kim olduğu dilbilimcilerin öteden beri tartışageldikleri bir meseledir. “İlk isim veren” kim olursa olsun İnsanın varlık ve olayları isimlendirme ihtiyaç ve yeteneğine sahip olduğu ise bir gerçektir. “Olup biten”i anlamanın belki de en kestirme yolu var olanı parçalara ayırmaktan geçmektedir. Şakir Gözütok’un İslam’ın Altın Çağında İlim isimli eseri Emeviler ve Abbasiler dönemi İslam medeniyetini eğitim-öğretim nokta-i nazarından anlama gayretinin bir tezahürüdür.
Keywords: İslam; Islam; İslami Eğitim; Islamic Education; Emeviler; Umayyad Dynasty; Abbasiler; Abbasids