Hz. Peygamber'in çocuklara davranışı ile ilgili hadislerin değerlendirilmesi - Asfur, İhsan (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)
İslâm toplumunun geleceğini inşa etmek için günümüzde en çok ihtiyaç duyulan konuların başında çocuk terbiyesi gelmektedir. Bu çalışmada Hz. Peygamber'in gelmiş geçmiş bütün İslam ümmeti ve bütün insanlık için her alanda ve özellikle çocuk eğitiminde örnek bir rehber olduğu işlenmekte ve bununla ilgili hadisler değerlendirilmektedir. Tezin birinci bölümünde Hz. Peygamber'in Kişiliği ve Çevresinde Bulunanlara Etkisi, ikinci bölümünde Kuran-ı Kerimdeki Çocuklarla İlgili Âyetler, üçüncü bölümünde ise Hz. Peygamber'in Çocuklara Davranışı İle İlgili Kütüb-i Sitte’de Yer Alan Hadislerin Metni, Anlamı, Tahrici ve Değerlendirilmesi ele alınmaktadır.

Child rearing is one of the most important subjects that the Muslim community need a lot to make their future more successful and more powerful. In this study I am going to talk about this: a) Personal characteristics of the Prophet Muhammed peace be upon him and his influence upon the people around him b) The status of children inThe Quran. c) Hadis related to how the prophet Muhammed (s.a.v) deal with children. The subject was analyzed is the Personal characteristics of the Prophet Muhammed peace be upon him and his influence upon the people around him in first part, as the status of the child in Quran. in second part, as the hadis from Kutub Al Sittah related to how was the Prophet Muhammed peace be upon him dealing with child in third part.
Evaluation of the prophet Muhammad's hadith concerning the behavior of children
FSM Vakıf Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü