Ekonomide İçe Kapanma Dönemi mi Yaşıyoruz! - Yılmaz, Fevzi (Alu&Art, 2017)
Büyük sanayi devleri ve servis şirketlerinin uzak doğudaki operasyonları, ekonomi çevrelerinde uzun zamandır tartışılmaktaydı. Şirketlerin bir kısmı 2000’li yılların başından itibaren yatırımları ve hizmetleri ana yurda (operasyon merkezlerine) geri getirmişlerdir. İçe kapanma da denen bu süreç birçok nedene dayanır. Bunlardan ilki operasyon maliyetleri ve relatif avantajın yok olmasıdır. İkincisi evrilen teknoloji ve otomasyondur. Üçüncüsü ise ABD Başkanı TRUMP’ın söylemleri ile ayyuka çıkan ulusal iş gücünü koruma ısrarı ve teröre karşı duruştur.