Son Dönem Bazı Osmanlı Tarihlerinde ve Ders Kitaplarında Timur İmajı - Özcan, Abdülkadir (My University, 1999)
1839 yılında ilan edilen Gtilhane Hatt-1 Hümayunu ile başlayan Tanzimat doneminde, sadece devlet müesseseleri degil, her alanda, bu arada siyasi ve kültürel sahalarda da onemli degişmeler başladı.