Devletin Kökeni Üzerine Bir Teori - Carneiro, Robert L. (Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2006)
Bize kalırsa insanoğlu var olduğu iki milyon yıldan beri band veya köiyler içinde bütünüyle otonom/bağımsız yaşadı. [..]