Ali Talat Bey-2 - Neftçi, Aras (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015)
Mimar Kemalettin Bey’in yanında çalışan ve yaşadığı dönemin önde gelen mimarlarından olan Ali Talat Bey hakkındaki makalede daha çok kendisinin eğitimciliği üstünde durulmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde verdiği derslerle ilgili tuttuğu notlar çıkış noktası olmuştur. Tüm bu konular, bu makale vasıtasıyla ilk kez yayınlanma şansı bulmaktadır.

Having the experience of working with Architect Kemalettin, Architect Ali Talat has been one of the pioneer architects of his era. This essay on him is mostly about his educative feature. The lectures of him at the İstanbul Technical University have had a milestone value. These issues on him are mentioned in this essay fort he first time.
Architect Ali Talat Bey
Keywords: Makale; Yayın; Eğitim; Üniversite; Essay; Publication; Education; University