İstanbul Araştırma Enstitüsü Kitaplığı 1629466523771_SR_000075_01 Numaralı Mecmua (1a-69b) İnceleme-Metin-Mestap'a Göre Tasnif - Tamgüç, Esma (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 2023)
Bu tez çalışması, "İstanbul Araştırma Enstitüsü Kütüphanesi Şevket Rado Yazmaları içerisinde bulunan 'Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu'ndan SR_000075_01 numaralı mecmua ele alınarak oluşturulmuştur. 1a-69b numaralı varaklar içerisinde bulunan Türkçe şiirlerin transkripsiyonu yapılmasının akabinde, nesre çevirisi yapılmıştır. Çalışmamız üç bölümden meydana gelmektedir. İlk bölümde mecmuanın genel tanımı yapılmış olup, üzerinde çalıştığımız mecmua tanıtılmıştır. İkinci bölümde incelemeler yapılmıştır. Bu incelemeler mecmuada yer alan nazım şekilleri, şiirlerin vezinleri ve muhteva özellikleridir. Son bölümde ise metin ele alınmıştır. Transkripsiyonlu metin, nesre çeviri ve metin kurulurken izlenen yöntemler bulunmaktadır. Ayrıca çalışmamızda MESTAP tablosu bulunmaktadır.

This the is study was created by considering the journal numbered SR_000075_01 from the 'Suna and İnan Kıraç Foundation Collection' in the Şevket Rado Manuscripts of the "Istanbul Research Institute Library". After the transcription of the Turkish poems in the leaves numbered 1a-69b, transcription was made. Our work consists of three parts. In the first part, the general definition of the journal has been made and the journal that we have been working on has been introduced. In the second part, investigations were made. These studies are the verse forms, meters of the poems and their content features in the journal. In the last section, the text is discussed. There are the methods follewed during transcription text, prose translation and text installation. Also, there is MESTAP in our study and there is a table at the end.
SR_000075_01 from the 'Suna and İnan Kıraç Foundation Collection' in the Şevket Rado Manuscripts of the "Istanbul Research Institute Library"
Keywords: İstanbul Araştırma Enstitüsü; Eski Türk Edebiyatı; Şiir; Şair; Mecmua; Vezin; Şiir Mecmuası; Istanbul Research Institute; Old Turkish Literature; Poetry; Poet; Magazine; Rhythm; Poetry Magazine