Kur’an’da a’raf - Nazari, Abdul Qadir (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2017)
Şüphesiz ki müslümanlar için Kur’an-ı Kerim ve onun sunduğu her konu önem taşıdığı gibi cennet ile cehennem ve ikisi arasında bulunan A’raf konuları da çok önem taşımaktadır. Ve A’raf, Kur’an-ı Kerim’in sûrelerinden bir sûresidir. Bu nedenle Kur’an’da A’raf kelimesi semantik analizini içermektedir. A’raf kelimesi, cennet ile cehennem arasında bulunan en yüksek tepe anlamına gelir. Bu tepenin üstünde bekletilecek kimseler ise “A’raf Ehli” olduğu bildirilmektedir. “A’raf Ehli” ile kimlerin kastedildiği hususunda; âyetler ve bazı sahih rivayetlere dayanarak”A’raf Ehli” ile Peygamberler, melekler, şehitler, sıddıklar ve salih kimselerin kast edildiği bildirilmektedir. Ayrıca “A’raf Ehli” hakkında bilgi verilen diğer farklı görüşleri de değerlendirmeye çalıştık.

As holy Quran and its subjects are very important for muslims, the heaven the hell and in the place between them (forgatory) are also very important subjects. Forgatory is a verse of holy Quran. This litle of our this study, The forgatory in the holy Quran, includes the semantic analysis of the word. The word “forgatory” means the highest hillbetween the heaven and the hell. People who are going to wait on this hill are called “Ahl al- Araf” (people of the forgatory). The scholars evaluate the verses and some authentic narrations and say that “Ahl al- Araf” would be the prophets, angels, martyrs, siddiqs (reliable people) or nice/good people. İn addition, we tried to analyze other clailms related of the peoole of Purgatory.
FSM Vakıf Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü