Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Vakıf Müzesi - Demirci, Fehmeddin (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2011)
Şeyh Şabanı Veli Vakıf Müzesi Kastamonu’da aynı ismi taşıyan külliye içerisinde 4 Mayıs 2007 tarihinde hizmete açılmıştır. Külliye içinde bulunan kaynaklar Vakıfl ar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmiş ve 2009 yılında çevre düzenlemesi yapılmıştır. Konağın odalarında Şeyh Şaban-i Veli’nin kişisel eşyaları ile Halveti Tarikatının hat eserleri, Kuran-ı Kerim, kilim, Kastamonu kandilleri ve Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen halı ve kilimler sergilenmektedir.
Kastamonu Sheik Şaban-ı Veli Waqf Museum
Keywords: Kastamonu; Konak; Hat eserleri; Halveti tarikatı; Şeyh Şaban-i Veli külliyesi; Şeyh Şaban-ı Veli müzesi