Fatih: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bülteni, 26 - Örnekol, Soner (FSM Vakıf Üniversitesi, 2022)
2022 yılı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin 12 yıllık yolculuğunda kilometre taşlarından birini içeriyor. 24 Temmuz 2020 tarihinde kutlu fethin en güzel mirası Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmasıyla eş bir sevinci iki yıl sonra, 15 Nisan 2022’de yaşadık. Fatih Sultan Mehmed’in, İstanbul’un fethinin hemen ardından Ayasofya’nın yanı başında inşa ettirdiği Ayasofya Medresesi, 86 yıl sonra yeniden ihya edilerek Üniversitemize tahsis edildi. Özüne uygun şekilde kullanmak üzere Üniversitemize emanet edilen bu yapı, bundan böyle Ayasofya Yerleşkesi olarak eğitime hizmet etmeyi sürdürecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışı yapılan Medrese büyüme heyecanımızı ve gayretimizi taçlandırdı.