Cemaat ve Tefrika ile İlgili Hadislerin Değerlendirilmesi - Tunç, Sinan (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015)
Bu çalışmada İslâm toplumunun en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında gelen birlik ve beraberliğin önemi, parçalanma ve bölünmenin zararları işlenmekte ve bununla ilgili hadisler değerlendirilmektedir. Konu, birinci bölümde cemaat, ikinci bölümde tefrika, üçüncü bölümde de cemaat ve tefrika ile ilgili Kütüb-i Sitte’de yer alan hadislerin metni, anlamı, tahrici ve değerlendirilmesi olmak üzere dört kısımda incelenmiştir.

In thıs study I am going to talk about some of the leading subjects that the Muslim community need a lot to consider. They are; a) The importance of unity b) The harms of partition and division, and most importanty c) Hadis related to these issuses. The subject was analysized is the meaning of community in first part, as the meaning of comments in second part, as the hadith from Kutub Al Sittah related to community and comments in third part.
FSM Vakıf Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü