Osmanlı Mimarlığında Onarım ve Belgeleri - Cantay, Gönül Güreşsever (FSM Vakıf Üniversitesi, 2016)
Bu çalışma içeriğinde Osmanlı Mimarlığı’nda Onarım ve Belgeleri ile ilgili kaynaklar (vakfiye, yazma ve basma eserler, ruzname ve belgeler) , tarihi ve tahribatı bilinen deprem, yangın vs. gibi tahripkâr olaylar sonrasında yapılmış onarımlar, bir ölçüde belirlenmeye ve kaynak bilgilerinin değerlendirilmesine çalışılmıştır.

This paper contains the sources about the restoration and its documents in Ottoman Architecture (foundation charter / Waqfiye, handwritten and printed manuscripts, agenda / ruzname and documents). Further this paper aims to detect to a certain degree the restorations after recorded historical catastrophies such as earthquakes and fires, and to evaluate the acquired data.
Restoration and Its Documents in Ottoman Architecture
Keywords: Osmanlı; Mimarlık; Onarım; Belge; The Ottomans; Architecture; Restoration; Document