• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@FSM Vakıf
  • Fakülteler / Faculties
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi / Faculty of Humanities and Social Sciences
  • Psikoloji Bölümü
  • Öğe Göster
  •   DSpace@FSM Vakıf
  • Fakülteler / Faculties
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi / Faculty of Humanities and Social Sciences
  • Psikoloji Bölümü
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Investigation of the Relationship between Food Addiction and Anxiety, Depression and Attention Deficit / Hyperactivity in Obese and Non-Obese

Thumbnail

Göster/Aç

Ana makale (122.8Kb)

Erişim

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess

Tarih

2021

Yazar

Akcan, Gizem
Uğraş, Seda
Cömert, Itır Tarı
Yükseloğlu, Hülya
İşlek, Dilek
Tutkun, Erkut

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Gizem AKCAN, Seda UĞRAŞ, Itır Tarı CÖMERT, Hülya YÜKSELOĞLU, Dilek İŞLEK & Erkut TUTKUN. "Investigation of the Relationship between Food Addiction and Anxiety, Depression and Attention Deficit / Hyperactivity in Obese and Non-Obese". Progress in Nutrition, 23.1 (2021): 1-11.

Özet

The aim of this study is to show the relationship between Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) and food addiction in obese patients. It is thought that obese people have more tendency to have food addiction. Moreover, it is thougt that ADHD is related with food addiction and especially impulsivity subdimension has strong relationship with food addiction. Obesity is one of the biggest health problems common in the world. In this study, it is observed that the variables of age, gender, educational status, marital status and alcohol use and the presence of psychopathological disorders such as anxiety and anxiety are important risk factors for obesity. For this reason, it can be said that by giving priority to women at high risk, organizing prevention and intervention studies for related risk factors will be effective in preventing and controlling obesity. In addition, it can be thought that performing awareness raising and encouraging studies in terms of the importance of healthy eating and regular exercise habits in the fight against obesity will decrease the incidence of obesity.

Kaynak

Progress in Nutrition

Cilt

23

Sayı

1

Bağlantı

https://hdl.handle.net/11352/3543

Koleksiyonlar

  • Psikoloji Bölümü [77]
  • Scopus İndeksli Yayınlar / Scopus Indexed Publications [630]
  • WOS İndeksli Yayınlar / WOS Indexed Publications [568]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@FSM

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber || Kütüphane || FSM Vakıf Üniversitesi || OAI-PMH ||

FSM Vakıf Üniversitesi, İstanbul, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
FSM Vakıf Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@FSM:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.