dc.contributor.author | Yılmaz, Fevzi | |
dc.date.accessioned | 2019-10-01T13:17:59Z | |
dc.date.available | 2019-10-01T13:17:59Z | |
dc.date.issued | 2011 | en_US |
dc.identifier.citation | YILMAZ, Fevzi. ''Su, Her Yerde Su…'' Dünya Gazetesi, 14 Mart 2011. | en_US |
dc.identifier.uri | https://www.dunya.com/gundem/suher-yerde-su-haberi-140829 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11352/2961 | |
dc.description.abstract | Su çok önemli küresel bir üründür. Yer kabuğunun %70'i su ile kaplıdır. Bu su kütlesinin %97,5'i tuzlu, %2,5'i ise tatlı sudur. Tatlı suyun 2/3'ünü buzullar ve yer altı suları oluşturur. İnsanlar dünyadaki suların ancak %1'inden azını kullanabiliyor. Kullanımdaki bu suyun % 70-80'i de tarıma gidiyor. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Dünya Gazetesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Su, Her Yerde Su… | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.contributor.department | FSM Vakıf Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Gazete Makalesi - Ulusal | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Yılmaz, Fevzi | |